Lukáš Pastorek

Pomoc s bývaním pre 8-člennú rodinku z Oravy



Milí priatelia, 

Chcem Vám predstaviť jednu milú rodinku, ktorej by som rád pomohol. Je to rodina so šiestimi deťmi bývajúca v dvojizbovom byte. Prvé dve deti sa narodili rok po sebe. Obe predčasne a obe s diagnózou detskej mozgovej obrny. Dnes sú už dospelé, no obe sú odmalička na lôžku a vyžadujú si každodennú starostlivosť oboch rodičov. 

Rodičia si napriek všetkému zachovávajú optimistický prístup k životu a všetko venujú svojim deťom. Privyrábajú si tkaním kobercov na krosnách, ktoré vtesnali do bytu, zavárajú, vyrábajú sviečky z ovčieho vosku či vianočné oblátky. 

Deti však rastú a pre rodinu je čoraz pálčivejšia otázka bývania. Ich obývačka je dnes aj spálňou a dielňou, detskými izbami. Našťastie, farský úrad v mieste ich bydliska vyčlenil pozemky na stavbu domov. Prejavili záujem a teraz im svitá nádej, že sa im podarí získať pozemok a úver na výstavbu domu. Splátky budú však vysoké a zasiahnu rodinný rozpočet.

Pomôžme rodine získať domov, aký si zaslúžia. Akoukoľvek sumou im prispejete na meter štvorcový alebo pomôžete pri následnom splácaní úveru, každá pomoc v tejto situácii sapočíta. 

Asi každý z nás už prechádzal po ulici okolo človeka, ktorý pýtal peniaze. Neviem, čo sa odohráva vo vašej mysli, v mojej v tom momente začína boj medzi chcem pomôcť a čo ak si za to kúpi alkohol alebo drogy. Túžba pomáhať je asi v každom z nás. Rozhodol som sa vyhľadať miesto, kde sa moja pomoc nestratí a nezneužije. Našiel som projekt Slovenskej katolíckej charity, ktorá vytrvalo pomáha na konkrétnych miestach už niekoľko rokov.

Ďakujeme.

Novinky a komentáre

Autor ani darcovia zatiaľ nepridal nijaké komentáre.

Už darovali

žiadne dary
Výzva pre organizáciu Slovenská katolícka charita