Barbora Vaľková

Moje „Ahoj“ pre Rwandu

Ahojte všetci moji priatelia, známi aj neznámi,

pre tých, ktorí poznajú mňa aj môj príbeh toto už nebude žiadna novinka, ale pre tých ktorí ma nepoznajú by som chcela bližšie predstaviť motiváciu tejto zbierky. Zbierka je venovaná 200 rodinám v Rwande. V Rwande som mala možnosť pôsobiť ako dobrovoľník, konkrétne v mestečku Kibeho v Kultúrnom centre sv. Vincenta Palloti pre deti v  predškolskom veku.

Na začiatku tohto celého príbehu bol iba sen. Môj obrovský sen pomáhať deťom v Afrike. Pre tento sen som sa vzdala všetkých svojich istôt. Vzdala som sa práce, bývania a priateľov, aby som mohla v Afrike stráviť šesť mesiacov. Môj sen sa stal skutočnosťou a ja som vo februári odletela. Nikto však ani len netušil ako sa situácia skomplikuje. Kvôli corona vírusu som sa musela z Rwandy vrátiť. Konkrétne ani nie kvôli samotnému vírusu ako kvôli dôsledkom, ktoré spôsobili opatrenia. Samozrejme, ich potrebnosť nespochybňujem.  V jedinom  okamihu však začalo množstvo ľudí hladovať ešte viac ako pred tým. Kvôli opatreniam nie sú schopní zaobstarať si obživu.

Nebol však čas ani priestor na rozlúčku, kedže v tom čase už ľudia nemohli vychádzať na ulicu a naše centrum sa zatvorilo. Nestihla som vystískať deti, podať ruku zamestnancom a poďakovať im za ich skvelú prácu. Preto sa táto zbierka nazýva Moje  „Ahoj“ pre Rwandu. Týmto sa obraciam na Vás s prosbou o pomoc. Pomôžte mi im aspoň takto povedať moje ,,Ahoj". Tým, že im spoločne zabezpečíme jedlo, aby aj oni mohli dôstojne žiť. Už 7 eur stačí na to, aby sa najedla jedná rodinka. Mojim cieľom je vyzbierať 500 eur. Za každé euro som Vám vďačná ja aj rwandské deti.

Za Váš príspevok by som Vám rada poslala farebnú maličkosť z Afriky. Ak by ste mali záujem, obrátime sa na Vás mailom.

Obrovské ďakujem.

God bless you

Novinky a komentáre

Autor ani darcovia zatiaľ nepridal nijaké komentáre.

Už darovali

žiadne dary
Výzva pre organizáciu Slovenská katolícka charita