Alexandra Kovalčíková

Otvorme srdcia Rwande

Ahojte,

blíži sa deň detí a určite si každý ako prvé pri tomto dni predstaví detský úsmev, ich radosť a hravosť, proste číre šťastie.

Tento rok to bude iné, smutnejšie.. Nebudeme počuť piskot hlúčiku detí, keďže naďalej pretrvávame v karanténnych podmienkach a nebude to inak ani v Rwande.

Okrem Medzinárodného dňa detí sa v Afrike oslavuje aj Deň Afrického dieťaťa. Tento deň sa týka detských práv a pripomenutie podmienok detí v rozvojových krajinách, kde dodnes umierajú na podvýživu a žijú vo veľkej chudobe. Táto téma je často gro rozvojových projektov.

V Rwande som prežila krásny rok ako dobrovoľník v centre plnom detí. (Viac informácií o centre tu:  https://charita.sk/rozvojova-s...)U nás sa im dostávalo vzdelania, ale aj teplé jedlo do bruška. U nás sú veselé, učia sa, hrajú, nadväzujú väzby s deťmi. Avšak ich podmienky doma boli niekedy žalostné a nie jeden večer som si poplakala do vankúša.

Teraz je však situácia rodín oveľa horšia, pre nich neexistuje homeoffice, žijú zo dňa na deň! Hľadajú možnosti, pracujú u svojich susedov, predávajú čo vyrobia, či vypestujú. Ich práca a príjem je závislá na sociálnej interakcii. To všetko však skrz karanténne opatrenia nie je možné a ich životy doslova visia na vlásku, prežívajú hladomor.

Cieľom je vyzbierať 500 € do Dňa detí a nakúpiť potraviny a hygienické potreby pre rodiny v Rwande.

Preto vás prosím priatelia, otvorte svoje srdcia a pomôžte tým, ktorí to teraz najviac potrebujú. Pomôžme spoločne rodinám prežiť toto ťažké obdobie a dajme deťom dôvod na úsmev ?.

Vopred vám všetkým zo srdca ďakujem za štedrosť, lásku a ochotu!

Vaša Alexandra

Novinky a komentáre

Autor ani darcovia zatiaľ nepridal nijaké komentáre.

Už darovali

žiadne dary
Výzva pre organizáciu Slovenská katolícka charita